Samlinger – Københavns Universitet

Afdeling for Græsk og Latin

Klassisk samling

Samlingen er opstillet i lokale 17.3.43. Samlingen omfatter græsk og latin i antikken - for den latinske del endvidere nyere og middelalderlig latin. Katalogsignaturen i REX indledes med UnKlaFi 1. Ønskes en afgrænset søgning i Klassisk samling i REX vælges Avanceret søgning, derefter afgrænses søgningen til SAXO-Instituttet, og som første søgekriterium vælges Klassifikation/opstilling = UnKlaFi 1. (En nærmere beskrivelse af katalogsignatur og systematik).

Middelaldersamlingen

Samlingen er opstillet i lokale 9.3.20, samt endevæggen i lokale 17.3.43. Samlingen omfatter primært græsk og latin i middelalderen, men rummer foruden en mindre samling om germanske, semitiske, slaviske, romanske og nygræsk sprog. Katalogsignaturen i REX indledes med UnGrL. Ønskes en afgrænset søgning i Middelaldersamlingen i REX vælges Avanceret søgning, derefter afgrænses søgningen til SAXO-Instituttet, og som første søgekriterium vælges Klassifikation/opstilling = UnGrL. (En nærmere beskrivelse af katalogsignatur og systematik).

Pædagogisk samling

Samlingen er opstillet i Elementarkursus' lokaler i NyKUA lok. 23.4.05. Den rummer den største samling af begyndersystemer for græsk og latin i Danmark, samt originaltekster, kommentarer og sekundær litteratur. Katalogsignaturen i REX indledes med Elementarkursus. Ønskes en afgrænset søgning i Pædagogisk samling i REX vælges Avanceret søgning, derefter afgrænses søgningen til SAXO-Instituttet, og som første søgekriterium vælges Klassifikation/opstilling = Elementarkursus. (En nærmere beskrivelse af katalogsignatur og systematik).

Tidsskrifter

Efter en større sammenfletning er tidsskrifter fra begge samlinger opstillet på Klassisk samling med katalogsignaturen AAA. Tidsskrifterne er opstillet alfabetisk efter titel.